Buitenkant van uw huis schilderen

Buitenkant huis schilderenWilt u de buitenkant van uw huis schilderen, of van uw bedrijfsruimte, garage of ander soort pand? U bent niet de enige. Uw huis of pand moet er mooi en goed verzorgd uitzien. Schilderwerk is hierbij erg belangrijk: fraai afgewerkte kozijnen, voorzien van een effen laag verf, egale en verzorgde muren en uiteraard een even mooi geschilderde deur vormen de basis voor de uitstraling.

Alhoewel de uitstraling inderdaad belangrijk is en voor veel mensen de voornaamste reden vormt om buitenschilderwerk uit te voeren, is er nog een belangrijke reden: het beschermen van uw huis tegen houtrot en de weersomstandigheden.

Schildersonderhoud aan de buitenkant

Door houten buitenzijden te schilderen met kwalitatief goed materiaal wordt de kans op houtrot aanzienlijk kleiner. Houtrot ontstaat als onbehandeld of niet onderhouden hout vochtig wordt.

Alle soorten hout kunnen rotten. Over het algemeen is houtwerk buitenshuis het eerst aan de beurt. Het is daarom belangrijk te zorgen dat ramen en kozijnen goed behandeld en bovendien onderhouden worden. Maar ook betimmering en hout moeten niet worden vergeten. Let er bovendien op dat houtrot vaak van binnenuit begint, dus dat u vaak al te laat bent als u het aan de buitenzijde ziet en dan besluit over te gaan tot het schilderen van de buitenkant van uw huis.

Ook als uw woning geen houten elementen heeft aan de buitenzijde, is het belangrijk één keer in de zoveel tijd de buitenkant van uw huis te schilderen. Het Nederlandse klimaat is divers en verschilt enorm per seizoen: in de zomer steeds warmer en in de winter en herfst steeds meer wind en neerslag. Door de buitenzijde te schilderen en te voorzien van een beschermlaag is de kans kleiner dat kunststof gaat verkleuren, metaal gaat roesten en verflagen verkleuren.

Schakel een specialist in

Het is belangrijk om met een specialist in zee te gaan. Alleen zo weet u zeker dat uw huis (of kantoorpand, of andere ruimte) goed is beschermd tegen de grilligheden van het weer en de tijd. Wij, De Jong Schildersbedrijf, zijn een specialist op het gebied van buitenschilderwerkzaamheden: de buitenkant van uw huis schilderen nemen wij graag voor onze rekening, mits het in omgeving van Alphen aan den Rijn is.

Een specialist is niet alleen bevlogen met diverse schildertechnieken, maar kent ook de kenmerken van houtrot, lekkages of andere mogelijke problemen. Ook stelt de opgedane ervaring ons in de gelegenheid om in te schatten wat extra aandacht of een extra laag verf nodig heeft en wat niet. Tot slot is natuurlijk ook het materiaal van groot belang: als de verkeerde verf wordt gebruikt, of deze kwalitatief niet goed is, dan kunt u volgend jaar opnieuw beginnen!

Benieuwd naar de mogelijkheden, of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Ook het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Wanneer de buitenkant schilderen?

Nadat uw woning of pand een schilderbeurt heeft gehad, is het belangrijk dat dit periodiek wordt onderhouden. Het is niet mogelijk om een vaste periode te noemen: dichterbij het strand speelt de wind en het zout mee, terwijl ergens anders de vochtigheid wellicht meer meespeelt. Het is daarom belangrijk dit zelf goed in de gaten te houden. Let hierbij op tekenen van slijtage: belletjes in de verflaag, of verkleuringen in de verf. Daarnaast is het handig te letten op houtrot, al is dit vaak lastig te herkennen en is het inschakelen van een expert of een vakman altijd aangeraden.

Complete schilderbeurt buitenkant woning

Voor een optimale bescherming is een grondig schilderproces nodig. Zeker wanneer het houtwerk betreft. Voorafgaand aan het Schilderen is het van belang om nauwkeurig te ontvetten, om vervolgens te schuren en schoon te maken, pas dan is het schilderen aan de buitenzijde aan de beurt.

De Jong Schildersbedrijf heeft aandacht voor alle stappen in het schilderproces. Op die manier zijn uw kozijnen, deuren en muren altijd optimaal beschermd. Buitenkant van uw huis schilderen? Dan bent u bij De Jong Schildersbedrijf aan het juiste adres.

Wij leveren schilderwerk van hoogwaardige kwaliteit zodat uw huis of pand weer straalt en optimaal beschermd is.

Benieuwd wat De Jong Schildersbedrijf voor u kan betekenen? Vraag dan geheel gratis een offerte aan.

Andere werkzaamheden buitenshuis

Wij doen bovendien ook andere werkzaamheden aan de buitenkant van uw woning, zoals stucwerk, pleisterwerk en timmerwerk. Via de onderstaande knoppen vindt u hier meer informatie over.

Bekijk ook onze andere technieken:

Contactgegevens

De Jong Schildersbedrijf

Schansenburg 5

2405 AW Alphen aan den Rijn

 

KvK: 27328022

Op de kaart

"De beste schilder van Alphen"