Buitenkant van uw huis schilderen

Buitenkant huis schilderenHeeft u ooit de buitenkant van uw huis geschilderd? Of overweegt u dat binnenkort te doen? Het is belangrijk dat uw huis of bedrijfspand er verzorgd uitziet. Een van de belangrijkste elementen van woonverbetering is het schilderen. Een mooi afgewerkt raamkozijn, gladde en egale muren en een goed verzorgd deur, kunnen een totale transformatie geven aan uw woning of bedrijfspand.

Hoewel het uiterlijk zeker belangrijk is, zijn er ook andere goede redenen om de buitenkant van uw huis te schilderen. Zo kunt u uw huis beschermen tegen houtrot en weersomstandigheden.

Schildersonderhoud aan de buitenkant

Door houten buitenkanten van uw huis te schilderen met kwaliteitsverf wordt de kans op houtrot aanzienlijk kleiner. Wanneer hout dat niet behandeld is of niet onderhouden is vochtig wordt ontstaat er houtrot.

De binnen- en buitenkant van het huis staan bloot aan verschillende omstandigheden die houtwerk kunnen doen rotten. Het meest voorkomende voorbeeld van buitenrot zijn de ramen, die vaak van hout zijn en daarom speciale zorg nodig hebben. Houd er ook rekening mee dat houtrot vaak aan de binnenkant van uw huis begint, dus het kan zijn dat u al te laat bent als u het aan de buitenkant ziet en dan besluit uw huis te schilderen.

Ook wanneer uw woning niet van hout bestaat aan de buitenkant, is het belangrijk één keer in de zoveel tijd de buitenkant van uw huis te schilderen. In Nederland worden onze zomers steeds warmer en in de winter en herfst verwachten we steeds meer wind en neerslag. Door de buitenkant van uw huis te schilderen geeft u uw huis als het ware een beschermlaagje. Zo is de kans kleiner dat kunststof gaat verkleuren en metaal gaat roesten.

Een specialist inschakelen

Wilt u dat uw woning er nog jaren als nieuw uit blijft zien en er zeker van zijn dat uw woning beschermd is tegen het weer. De Jong Schildersbedrijf is een specialist op het gebied van buitenschilderwerk. Woont u in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Dan komen wij graag bij u langs om de buitenkant van uw huis te schilderen.

Als specialist zijn we niet alleen thuis in diverse schildertechnieken, maar herkennen wij kenmerken van houtrot, lekkages of andere mogelijke problemen. Ook kan door de opgedane ervaring worden ingeschat wat extra aandacht of een extra verflaag nodig heeft en wat niet. Tot slot is natuurlijk het materiaal belangrijk: als de verkeerde verf wordt gebruikt, of deze is van slechte kwaliteit, kunt u volgend jaar weer helemaal opnieuw beginnen en dat wilt u natuurlijk niet!

Benieuwd naar de mogelijkheden, of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Ook het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend.

Wanneer de buitenkant schilderen?

Nadat uw woning of pand een schilderbeurt heeft gehad, is het belangrijk dat dit periodiek wordt onderhouden. Het is niet mogelijk om een vaste periode te noemen: dichterbij het strand speelt de wind en het zout mee, terwijl ergens anders de vochtigheid wellicht meer meespeelt. Het is daarom belangrijk dit zelf goed in de gaten te houden. Let hierbij op tekenen van slijtage: belletjes in de verflaag, of verkleuringen in de verf. Daarnaast is het handig te letten op houtrot, al is dit vaak lastig te herkennen en is het inschakelen van een expert of een vakman altijd aangeraden.

Complete schilderbeurt buitenkant woning

Wanneer u de buitenkant van uw woning moet schilderen, wilt u er zeker van zijn dat alles goed gebeurt. De Jong Schildersbedrijf zorgt voor elke stap in het proces. Zo weet u zeker dat uw kozijnen, deuren en muren jarenlang beschermd zijn.

De Jong Schildersbedrijf levert hoogwaardig kwaliteit zodat uw huis of pand weer straalt en optimaal beschermd is.

Andere werkzaamheden buitenshuis

Wij doen naast de buitenkant van uw huis schilderen ook nog andere werkzaamheden, zoals stucwerk, pleisterwerk en timmerwerk. Benieuwd wat De Jong Schildersbedrijf voor u kan betekenen? Vraag dan geheel gratis een offerte aan.

Bekijk ook onze andere technieken:

Contactgegevens

De Jong Schildersbedrijf

Schansenburg 5

2405 AW Alphen aan den Rijn

 

KvK: 27328022

Op de kaart

"De beste schilder van Alphen"