Airless latex verf spuiten

latex spuiten airless schilderAls allround schildersbedrijf behoort latex spuiten ook tot onze werkzaamheden en technieken. Latex spuiten met een airless latex verfspuit zorgt voor een uiterst glad en effen resultaat. De Jong Schildersbedrijf helpt graag de klus te klaren en denkt graag mee!

 

Hieronder zetten wij de techniek graag voor u uiteen. Wat houd deze techniek precies in, het airless latex spuiten, wat zijn de plus- en minpunten en in welke situatie is latex spuiten de ideale oplossing?

Wat houdt latex spuiten in?

De naam zegt het eigenlijk al. Latex spuiten is niets anders dan het door middel van een airless latex verfspuit de latex verf aan te brengen op een ondergrond. Het is overigens ook mogelijk om met een verfspuit te werken die wel lucht gebruikt, maar dit heeft als nadeel dat het minder fijn op de wand gespoten wordt.

Airless latex spuiten kan op allerlei ondergronden. Van wanden tot plafonds en van deuren. Het materiaal maakt daarbij weinig uit: zowel gips, stucwerk, behang en steen zijn allen een prima ondergrond voor latex spuitwerk.

Wat zijn de pluspunten van latex verf spuiten als schildertechniek ten opzichte van andere technieken?

  • Glad en egaal: Het allergrootste voordeel is dat door middel van latex verf te spuiten een heel effen en glad resultaat behaald wordt. Met traditioneel handwerk blijven er soms strepen achter, of oneffenheden doordat de verflaag niet altijd even dik is. Bovendien heeft een verfroller of kwast een bepaalde afdruk die het achterlaat. Door te spuiten heb je hier geen last van!
  • Snel: een bijkomend voordeel van het spuiten van latexverf is dat het relatief snel gedaan kan worden. Men hoeft niet handmatig te schilderen maar spuit met een airless verfspuit efficiënt de oppervlakten in de gewenste kleur.
  • Breed inzetbaar: Tot slot is latex spuitverf prima in te zetten op diverse ondergronden, zoals hierboven vermeldt. Ook hoeft de ondergrond niet altijd helemaal glad te zijn, als dit niet het beoogde eindresultaat is! Een muur met profiel kan juist goed samengaan met deze schildertechniek, omdat het profiel van de ondergrond behouden blijft.

Ondanks de vele voordelen heeft elk pluspunt ook een minpunt. Zo ook latex spuiten. De voornaamste minpunten zijn als volgt:

  • Voorbereiding: Het voornaamste nadeel van airless latex spuiten is het feit dat het spuiten/schilderen zelf snel gaat, maar een goede voorbereiding ook nodig is. Als een gladde verflaag het doel is, zullen alle oneffenheden van de ondergrond eerst weggewerkt moeten worden.
  • Rommel: Een ander bijproduct van het spuiten van latex verf is de verfnevel. Met klassieke schildertechnieken is het afplakken van de randen en de vloer het belangrijkste. Bij het airless spuiten komt er meer bij kijken: door de nevel kan de verf zich door de ruimte verspreiden en is het dus belangrijk de ruimte leeg te hebben/ alles te beschermen tegen nevel.

Wanneer latex verf spuiten?

Latex verf airless spuiten kan dus in veel situaties, omdat het zo breed toepasbaar is en veel voordelen heeft. Als je een uiterst gladde en egale muur of plafond het doel is, dan is deze techniek zeker aanbevolen, eveneens als je bestaande structuren van een ondergrond na het verven wilt behouden.

Mocht de ruimte veel deuren en ramen hebben, of het oppervlakte klein zijn, dan kan het soms beter zijn om traditioneel te sauzen, in verband met de verfnevel en de hoeveelheid afplakwerk.

Omdat het snel en effectief is, worden plafonds en muren van nieuwbouwwoningen vaak met latex verf bespoten. Zo kan een hele woning in één dag gedaan worden.

Uiteraard is het onmogelijk alle vragen weg te nemen in één stuk, of is er juist behoefte aan vrijblijvend advies of een offerte. Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat De Jong Schildersbedrijf kan betekenen!

Bekijk ook onze andere technieken:

Contactgegevens

De Jong Schildersbedrijf

Schansenburg 5

2405 AW Alphen aan den Rijn

 

KvK: 27328022

Op de kaart

"De beste schilder van Alphen"