Sauswerk: Het sauzen van muur en plafond

De Jong Schildersbedrijf levert eerste klassauswerk. De jong schilders bedrijf is altijd opzoek naar de best oplossing voor uw situatie. Soms is dit airless spuiten en soms is dit sauzen. Het kan ook zo zijn dat u de voorkeur geeft aan sauzen. Als dit het geval is dat zal de jong schilders bedrijf de zelfde kwaliteit leveren die u van ons gewend bent.
muur sauzen wit schilder

Hebt u vragen of bent u geintreseerd naar wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op via de contact knop of vraag gelijk een offerte aan.

Heb u vragen over de voordelen van sauzen ten opzichten van airless spuiten of wilt u gewoon meer weten over Sauzen in het algemeen lees van vooral verder.

Wat houdt sauzen precies in?

Het is eigenlijk vrij simpel: Sauzen is eigenlijk het verven van een muur of plafond op de traditionele manier. In plaats van met een spuit te werken, wordt er voor sauzen de verfroller gebruikt. Het wordt alleen toegepast op muren en plafonds. Het schilderen van kozijnen en deuren valt er niet onder. De techniek voor het sauzen is namelijk hiervoor niet geschikt.

Elke schildertechniek heeft voor- en nadelen. Zo heeft sauzen twee enorme voordelen:

  • Structuren: Het grootste voordeel van sauzen is het aanbrengen van (lichte) structuren. Een muur sauzen om een structuur aan te brengen wordt dan ook vaak gedaan. Denk aan een licht ribbeleffect wat door de verf of de roller veroorzaakt wordt.
  • Schoon: Daarnaast geeft het relatief weinig rommel omdat er geen nevel ontstaat tijdens de werkzaamheden.
  • Sneller: Het sauzen van muren kan sneller gaan dan andere technieken. De reden hiervoor is dat bij kleinere oppervlaktes niet de gehele ruimte afgeplakt hoeft te worden. Dit is natuurlijk niet van toepassing bij plafonds.  

Naast de voordelen, heeft sauzen ook nadelen, die zeker in overweging genomen moet worden tijdens het keuzeproces, al kan men altijd contact opnemen voor gratis advies. De nadelen zijn als volgt:

  • Arbeidsintensief: Sauzen is, in vergelijking met bijvoorbeeld met spuittechnieken, een stuk arbeidsintensiever. Men is langer bezig met hetzelfde oppervlak. Dit resulteert logischerwijs in meer arbeidsuren
  • Oneffenheden: Een ander nadeel van sauzen is dat de kans op oneffenheden, zoals verschil in kleur, diktes en vooral banen, groter is. Met een verfspuittechniek is de kans hierop aanzienlijk kleiner. Toch zal een professionele schilder de kans op oneffenheden zo goed als wegnemen. Tenzij ze juist gewenst zijn, bijvoorbeeld als lichte structuur.
  • Ondergrond: een plafond en met name een muur sauzen, vereist een strakke, egale ondergrond zonder kleine kieren, vochtige plekken of kleurverschillen. Dit blijft vaak goed zichtbaar na het verven, al kan het toebrengen van meerdere lagen het resultaat aanzienlijk verbeteren. Goed opvullen en/of stucen is dan ook belangrijk

 

 

Wanneer is sauzen het handigst?

Het wordt typisch gedaan in twee situaties, namelijk als er een specifieke wens is met betrekking tot het aanbrengen van een structuur op een gladde muur (of plafond). Een muur sauzen en structuur aanbrengen kan door middel van structuurverf, of door een type kwast of roller te gebruiken die sporen nalaat die voor een gewenst effect zorgen.

Een andere situatie waarin sauzen vaak de enige oplossing is, is wanneer het een relatief klein oppervlakte betreft. Een klein plafond handmatig verven is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker dan met een spuit. Ook de grofheid van de ondergrond speelt een rol: een echt heel grove ondergrond kan het best gesaust worden omdat dit beter dekt dan airless spuiten.

Mocht men specifieke vragen hebben die nog niet zijn beantwoord, of benieuwd naar wat wij kunnen betekenen, neem dan contact met ons op!

Bekijk ook onze andere technieken:

Contactgegevens

De Jong Schildersbedrijf

Schansenburg 5

2405 AW Alphen aan den Rijn

 

KvK: 27328022

Op de kaart

"De beste schilder van Alphen"